Online check-in

Sorban állás helyett az otthon kényelméből, egy számítógép és internetkapcsolat segítségével ma már a legtöbb légitársaság lehetőséget biztosít a check-in online elvégzésre. Az utasfelvétel tulajdonképpen a repülőjegy érvényesítését jelenti, melynek során az utas megkapja az utazáshoz szükséges beszállókártyát. Fontos megjegyezni, hogy bizonyos fapados légitársaságok a repülőtéri check-inért külön díjat számíthatnak fel, ezért mindenképpen tájékozódjon az indulás előtt.


Mire lesz szükségem?

Az online check-in során a repülőjegy adataival (ez általában a repjegy számát, a foglalási kódot vagy az esetleges regisztráció során megadott, személyes adatokat jelenti) be kell jelentkezni az adott légitársaság rendszerébe. A lap alján megtalálja a legismertebb társaságok check-in lehetőségeit. A sikeres online check-in végeztével a beszállókártya elkészül, a dokumentumot pedig ki lehet nyomtatni.

A beszállókártya birtokában a repülőtéren már csupán meg kell jelenni a járat indulását megelőz általában 2 órával korábban. Az esetleges poggyászokat a helyszíni utasfelvételi pultnál lehet feladni. Fontos, hogy a beszállókártya nem tartalmazza a járathoz tartozó kapuszámot, erről az adott reptér tranzitjában kell tájékozódni. A kapu személyzete beszálláskor kérni fogja a beszállókártyát.

Internetes utasfelvétel az egyes légitársaságok esetén

Fapados légitársaságok (ld. alább) járatai esetén az internetes utasfelvételt a légitársaság honlapján végezheti el. A check-int a visszaigazolásban szereplő adatok alapján teheti meg. Kérjük ne feledje, hogy ezeknél a légitársaságoknál az online check-in indulás előtti elvégzése rendszerint kötelező, máskülönben a repülőtéri bejelentkezés során extra díj megfizetésére kötelezhetik, de akár a járatra való beszállást is megtagadhatják.

Az internetes utasfelvétel elvégzése különösen fontos az EasyJet, a Ryanair és a Wizz AIr járatára szóló repülőjegyek esetében!

Amennyiben segítségre van szüksége, kollégáink a Kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeken várják megkeresését!

Ryanair

Ryanair online check-in esetén három lehetőséget kínál a légitársaság a foglalás(ok) előhívására:

I. Foglalási szám és a foglaláskor használt bank vagy hitelkártya számának megadásával.

Ezekkel az adatokkal az oldalunkon foglalt repülőjegyét nem tudja megjeleníteni a rendszer, mert bankkártya adatait a marshaller rendszerében adja meg és a sikeres terhelést követően rendszerünk a repülőjegy megvásárlásához az összeget irodánk egyik technikai alszámlájáról emeli le, ezért az Ön bank vagy hitelkártya számát nem ismeri fel a Ryanair rendszere. Kérjük használja a további két lehetőség valamelyikét.

II. Foglalási szám, a foglaláskor használt email cím, az induló város és a célállomás megadásával.

Ez esetben repülőjegy irodánk foglalási rendszere az oldalunkon készült online foglalásokhoz a központi email címünket rendeli hozzá, így kérjük sajátja helyett bejelentkezéskor mindenkor irodánk központi email címét adja meg a foglaláskor használt email címként: info@marshaller.hu.

III. Oda út időpontja, a foglaláskor használt email cím, az induló város és a célállomás megadásával.

Ezúttal a II. lehetőséghez hasonlóan kérjük sajátja helyett bejelentkezéskor irodánk központi email címét adja meg: info@marshaller.hu.

Easyjet

Az Easyjet „utasfelvétel interneten” rendszerét a következő linken találja. A bejelentkezésre rendszerint a járat menetrend szerinti indulását megelőző 30. naptól az indulási időpontot megelőző 3 óráig van lehetősége, de itt is kérjük mindenesetben a visszaigazoláson szereplő határidőket vegye figyelembe! A beszállókártyájának kinyomtatásához kérjük adja meg foglalási azonosítóját és az utazó vezetéknevét ékezetek nélkül.

WizzAir

WizzAir utasfelvétel rendszere a következő linken érhető el. Az internetes utasfelvétel a járat menetrend szerinti indulását megelőző 7. naptól lehetséges az indulási időpontot megelőző 3 óráig bezárólag.

Az alábbi légitársaságok esetében az online check-in nem kötelező, de javasolt, mivel időt takaríthat meg vele a repülőtéren és extra szolgáltatásokat is vásárolhat közvetlenül a légitársaságtól. Amennyiben nem végzik el az online check-int, akkor kérjük a visszaigazolásban szereplő foglalási kóddal érkezzenek meg a repülőtérre!

A beszállókártyájának kinyomtatásához kérjük adja meg foglalási azonosítóját és az utazó vezetéknevét ékezetek nélkül.

Germanwings

A Germanwings online check-in rendszerét az alábbi linken találja. A bejelentkezésre a járat menetrend szerinti indulását megelőző 72 órától az indulási időpontot megelőző 3 óráig van lehetőség.

Jet2

A Jet2 check-in rendszere az alábbi linken található. A bejelentkezésre legkorábban a járat menetrend szerinti indulása előtt 28 nappal nyílik lehetősége.

Air Lingus

Az Air Lingus utasfelvétel rendszere a következő linken található. A check-int a járat menetrend szerinti indulását megelőző 30 órától az indulási időpontot megelőző 2 óráig teheti meg.

További légitársaságok online és mobil check-in oldalai

Légitársaság Online check-in Mobil check-in
Aegean Online check-in Elérhető
Aer Lingus Online check-in
Aeroflot Russian Airlines Online check-in
Aerosvit Online check-in
airBaltic Online check-in
Air Berlin Online check-in Elérhető
Air France Online check-in Elérhető
Air Malta Online check-in Elérhető
Alitalia Online check-in Elérhető
Austrian Airlines Online check-in Elérhető
British Airways Online check-in
Brussels Airlines Online check-in
Carpatair Online check-in
Czech Airlines Online check-in
easyJet Online check-in
Egyptair Online check-in
EL AL Israel Airlines Online check-in Elérhető
Finnair Online check-in Elérhető
Germanwings Online check-in Elérhető
Jet2.com Online check-in
KLM Royal Dutch Airlines Online check-in
LOT Polish Airlines Online check-in Elérhető
Lufthansa Online check-in Elérhető
Norwegian Air Shuttle Online check-in Elérhető
OLT Express Online check-in
Qatar Airways Online check-in Elérhető
Ryanair Online check-in
Sky Work Online check-in
Swiss International Air Lines Online check-in Elérhető
TAP Portugal Online check-in
Tarom Romanian Air Transport Online check-in
Transavia Online check-in
Turkish Airlines Online check-in
Wizz Air Online check-in